Stránky

2. března 2016

Dáme se do gala a Knihomol

Poslední dvě středeční odpoledne jsme už tradičně strávili ve Veletržním paláci v Otevřené výtvarné herně. Pokaždé, když odtamtud odcházíme, vykřikuji, že to bylo dneska zase nejlepší. Kam tohle povede? :)

Poslední únorová herna byla výjimečná v tom, že se téma nevztahovalo k žádnému dílu z expozice galerie, ale byla pořádána ve spolupráci s Malou inventurou. Herna se proměnila v divadlo, děti zde pobíhaly omotané různými šály a hadříky, ve vlasech měly čelenky a ozdoby všech možných barev a tvarů a za zvuku saxofonu se mohly projít po přehlídkovém mole v záři reflektorů.

Dnešní herna, tedy první březnová, lákala na Knihomola - skřítka, který se zabydlel v knihách, které si zde děti mohly samy vyrobit. Každá stránka vznikala u jiného stolu, inspirovaná jiným uměleckým dílem. Dnes to měli lektoři opravdu promyšlené! Nejenže jednotlivé "úkoly" byly pestré a pro děti lákavé, ale měly i důvtip.

Taky jsem konečně Milanovi splnila slib, který jsem mu dala snad už při první návštěvě galerie - že se projedeme skleněným výtahem s výhledem na celou dvoranu. Nadšení bylo veliké!

Mladý spisovatel v akci... :)

Jako bonus si lektoři připravili překvapení v podobě zaparkovaného Bibliobusu přímo v prostorách Veletržního paláce. Děti si zde mohly půjčit nebo jen prohlédnou knížky, které dovezla Městská knihovna. 

A tady je konečně ten náš společný výtvor. Některé stránky jsou víc Milánkovo, s jinými jsem si vyhrála víc já :) Ale jako památka úžasný.

Žádné komentáře:

Okomentovat