Stránky

20. listopadu 2016

mini oblečky


Už od loňských Vánoc, kdy bylo Milanovi rok a půl, vím, že "měkký dárky" jsou naprosto nezajímavý. Jakmile rozbalil balíček a v něm našel svetr, kalhoty nebo jiný skvost do šatníku malého prince, ani se neobtěžoval jeho zkoumáním (natož zkoušením!) a balíček zas v klidu odložil někam (co nejdál) stranou. I přesto pro vás napíšu tenhle článek, třeba vaše děti oblečení vítají s větším nadšením a "měkké dárky" si pod stromečkem rády rozbalí. Už příští víkend jim budete moct pořídit to nejlepší z dětské módy na festivalu mini.

Z široké festivalové nabídky mi asi největší radost dělá účast slovenské značky KaiKai. V jejich sortimentu najdete samé originální kousky z velmi kvalitních materiálů. Spolupracují s ilustrátorem Patrikem Antczakem, jehož obrázky s lesními zvířaty zdobí trička a body. Já nedám dopustit na kalhoty s kšandami, jejichž zimní variantu (64 % bavlna, 36 % vlna) jsme loni opravdu užili. Mají skvělý střih a ten knoflík na zadní straně je děsně roztomilej! Na mini KaiKai chystá ještě vylepšenou verzi těchto oblíbených kalhot, ale také nový unisex overal, šaty s kšandami a limitovaný počet teplých čepic. Vše z měkkých, příjemných materiálů v černé, cihlové, tmavě okrové a lesní zelené barvě.
 
Další značkou, kterou vám můžu doporučit na základě vlastní zkušenosti, je Cuna Vlnami. Z nejnovější kolekce s poetickým názvem Kolem noc mě zaujaly hlavně tyhle dva kousky. Tričko s výšivkou Hluboká spí kol kol noc a unisex parka z proševu s kohoutí stopou, která je tak skvělá, že bude i pro dospěláky. Úplně z nich cítím ten chladný vzduch zimní noci... S herečkou Madlou Zimovou, která je autorkou značky Cuna Vlnami, se můžete setkat ještě před festivalem mini a to 23.11. Od 16 hodin povede dílnu "Hra na malé návrháře" v Hračkotéce v Růžové 7. 

Dílnu pro malé návrháře a umělce budete mít šanci navštívit i na festivalu mini. Tam ji povede Bára Zajíčková, která se svou značkou Shark In The Park nedávno zčeřila vody s dětskou módou. Kdyby se mezi vámi našel někdo, kdo ji ještě nezná, přečtěte si tenhle článek. Bára je autorkou všech potisků na žraločím oblečení a dokonce si sama tiskne i látky. Jak se to dělá, vám prozradí v sobotu 26.11. od 17 hodin na festivalu mini. Můžete si přinést tričko nebo jiný kus oblečení, kterému pod vedením Báry vtisknete svůj vlastní příběh. Mimo dílnu potkáte Báru samozřejmě i na jejím festivalovém prodejním stánku, kde budete mít šanci ulovit nějaký ten kousek i z nové kolekce Up To The North Star. Ta je inspirována životem na severním pólu, kde potkáte origami medvěda nebo minimalistickou lišku. Mě si tahle kolekce získala ručně našívanými aplikacemi na mikinách a kombinací petrolejové a šedé barvy (moje oblíbenkyně :)).

Nově se na mini objeví obchod Suvi & Matias. Právě u nich (to ještě měli kamenný obchod v Benediktské ulici v Praze) jsem se poprvé setkala s ekologickou, udržitelnou módou pro děti. Když jsem z jejich instragramu zjistila, že začali prodávat oblečení od varšavské značky Raspberry Republic, jásala jsem! Polský trh je ohromný a nabízí i několik opravdových lahůdek. Jednou z nich je právě tahle značka. Navrženo, vytištěno i ušito v Polsku. Z certifikované GOTS biobavlny plné jasných barev a veselých motivů, se skandinávským nádechem. Jestli se s dětmi chystáte na hory, zaujme vás nabídka finské značky Ruskovilla, která vyrábí funkčí prádlo a doplňky z přírodních materiálů (merino, hedvábí). Suvi & Matias mají dokonce i svoji, originální kolekci. Minout jejich stánek na festivalu mini by byla opravdu škoda!

Stálicí na hvězdném nebi české dětské módy je značka Ice Ice Baby. Jejich dvě současné kolekce - Hey Sugar a Mooon jsou opět skvostné. Zmrzlinku doplnily ilustrace a texty od Karolíny Strykové, české guru krasopísma. Materiály jsou měkkounké a barvy jemné. Kolekce Mooon je snově něžná a přitom slavnostní. Ideální k štědrovečernímu stolu. Na mini budete moci kromě oblečení koupit i naprostou novinku v sortimentu Ice Ice Baby - kolekci B&W tapet! Stylovější už to být snad ani nemůže :)

Žádné komentáře:

Okomentovat