Stránky

13. listopadu 2016

mini pokojíčky


A je to tu zas. Předvánoční festival mini se blíží a já pro vás sepisuju druhou sérii článků o tom, co by byla škoda na téhle stylové akci minout. Tentokrát jsem se při výběru témat pěkně zapotila. Oproti dubnové premiéře přijede na předvánoční mini výrazně více prodejců a opět samé pecky! Nakonec jsem se rozhodla články tématicky rozdělit na mini hračky, mini oblečky a mini pokojíčky. A jeden samostatný článek bych ráda věnovala Kartellu, který na mini představí zcela novou kolekci nábytku a hraček, kterou zatím mohli vidět jen návštěvníci dubnového Salone del Mobile v Miláně.

Hračky a oblečky řeším pořád, to už je takový evergreen, ale téma pokojíčku je pro mě teď úplně nejvíc aktuální. Kluky jsme před pár týdny úspěšně sestěhovali do jednoho pokojíku, Milan dostal novou, skoro dospěláckou postel, a tak je potřeba jim to tam ještě trošku zútulnit.

Většina návštěv, které k nám zavítají, vychvaluje tapetu k dětském pokoji. Jsem ráda, že jsem se pro ni odhodlala. Je to vlastně jediný barevný kus zdi v celém našem bytě (no jo, jsem konzerva). Dětský pokoj to ale příjemně rozveselilo. A odkud že ji máme? Přeci z Lavmi! Tento výrobce českých tapet a doplňků nabízí například dětskou kolekci Juli s roztomilým motivem kuřátka v nádherných barvách žluté a mint. Kolekce obsahuje nejen tapety, ale také hodiny, stínidlo na světlo, polštářky a batůžky.

Dalším kusem dětského nábytku, který se nám nadmíru osvědčil, je židlička Stokke Tripp Trapp. Koupit ji můžete například ve vinohradském Vanda Store, který bude na předvánočním mini také zastoupen. O oblíbenosti této rostoucí židle jednoduchého a funkčního designu svědčí i to, že se jí prodalo už přes 10 milionů. Toto výročí značka oslavila číslovanou limitovanou edicí v dubovém provedení s vyrytým podpisem designéra Petera Opsvika.

Mezi novými tvářemi se na mini představí značka MMMoje. Přijede až z Kroměříže, kde sympatická Martina, maminka dvou stejně sympatických blonďáků, sype jeden úžasný nápad za druhým a ještě navíc je dokáže stylově zrealizovat. V jejím sortimentu jsou zejména hnízdečka pro malinké děti, ale taky třeba polštářky s autorskou ilustrací. Martina se nenechala semlít mateřskými povinnostmi a dokáže svoji fantazii otisknout na papír a vznikají pak nádherné ilustrace. Exkluzivně na mini budete mít šanci jako první koupit plakáty s jejími něžnými kresbami. K tomu přihoďte nějakého toho mazlíka a hnízdečko a máte pokojíček naprosto vyladěnej!

Martinina práce se mi líbí nejen protože to má fakt hezký :), ale i protože jsou její věci praktický. Jedním příkladem za všechny je originální milníková deka, která je určena k tomu, abyste na ni každý měsíc vyfotili svoje dítko a měli tak pěkně zaznamenané, jak během prvního roku rostlo a krásnělo. Pro srovnávací fotky je dobré mít jednotné měřítko, aby byl ten vývoj znát. Tahle deka je chytré řešení!

Dalším nováčkem na festivalu bude studio Hana Kroa. Z jeho nabídky mě zaujala především autorská kolekce českých látek v příjemných barvách, které se hodí nejen do dětského pokoje. Majitelka této značky má s látkami v interiéru letité zkušenosti a nabízí různé zpracování - závěsy, přehozy, polštáře, stínítka apod. Na mini se o jejím umu budete moci sami předsvědčit v útulné klidové zóně, ve které budou maminky moci v klidu a soukromí nakojit svá miminka.

Na závěr se symbolicky vrátím ke svému úplně prvnímu článku o dubnové premiéře festivalu mini, který jsem věnovala vůni dřeva. Tehdy jsem psala o dvojici designéru Vrtiška a Žák a jejich nádherných sběratelských objektech a také o sympatické firmě Devoto, která vyrábí ty nejhezčí postele do dětských pokojů. No a není to krásná náhoda, že právě tyto dvě značky představily na letošním Designbloku společný projekt - dětskou kolébku Tutu? Právem sklidila velký úspěch a odnesla si cenu za nejlepší nový nábytek. Takže až budete procházet poslední listopadový víkend Kafkův dům, rozhodně se zastavte u stánku Devoto a pohoupejte si tou nejhezčí kolébkou na trhu. A vězte, že tato roztomilá věc je jen vlaštovkou celé nové kolekce, která vzniká ve spolupráci designérů Vrtišky a Žáka a firmy Devoto a bude představena na jarním, již třetím festivalu mini.

Žádné komentáře:

Okomentovat