Stránky

21. února 2016

Malý japonec


Řada z vás už určitě netrpělivě čeká na článek o těch nejhezčích dětských kolech na světě, na který vás už týden lákám. Tak konečně je tady! Čekala jsem na to, až dorazí to úplně první nejkrásnější kolo na světě i do Prahy, abych si ho mohla s Milanem pořádně prohlídnout, vyzkoušet a napsat vám, jaké opravdu je! Tak tedy tramtadadá! První Little tokyobike v Praze přijíždí...

20. února 2016

Vemte děti na Jatka!

Bojíte se o čem budu psát? Nebojte, bude to mít dobrý konec :) Mám pro vás totiž jeden tip, kam vyrazit s dětmi, když je tak uplakané počasí jako dnes. Navíc je to tip kulturní a v zajímavém prostředí.

18. února 2016

Lucio Fontana & Kutulu

Vypadá to, že mám první pravidelnou rubriku - středeční fotoreport z výtvarné herny ve Veletržáku :) Tentokrát si pro nás lektorka Míša připravila inspiraci dílem italského umělce Lucia Fontany. Po výtvarném hraní jsme se ještě vydali (statečně tramvají!) do hračkářství Hugo chodí bos na představení nové značky Kutulu!

15. února 2016

DIY Gravírování do dřeva


Loňský Designblok přinesl jednu skvělou novinku - zcela novou formu společné prezentace časopisu SOFFA a obchodu IKEA. Připravili tzv. tvůrčí ateliér se sérií kreativních workshopů pro návštěvníky. Témata byla lákavá všechna, ale já jsem si vybrala gravírování do dřeva. Na workshop jsem se dostala díky soutěži, kterou avizoval na svých FB stránkách Soffa magazín, ale na každý workshop zbylo i pár míst pro "náhodně procházející".

14. února 2016

Náš Valentýn

Mám ráda všechny výročí spojené s láskou, výročí svatby, seznámení..., takže i Valentýn ráda využiju jako záminku pro speciální čas nás dvou. Letos jsme požádali babičku, aby pohlídala Milánka, a vyrazili jsme do kina a na večeři. Jen my dva!

10. února 2016

Fotoreport z naší první návštěvy výtvarné herny ve Veletržáku

Každou středu a čtvrtek je ve Veletržním paláci otevřena výtvarná herna pro děti ve věku 1,5 až 5 let. Čtyři lektorky na každý týden vymýšlejí nový program, který se vždy vztahuje k nějakému uměleckému dílu nebo výstavě. Tento týden je inspirovaný výstavou UMPRUM ATTACK! a zadání pro malé "umprumáky" bylo AUTO. Lepší téma jsme si pro naší první návštěvu této herny nemohli vybrat :)

Jaro, my jsme ready!

Jak si dělají radost matky mateřské? Kupují hezké věci svým dětem. Aspoň tak to mám já i většina mých kamarádek. Takže čas od času asi napíšu nějaký článek o tom, jak jsem si zas udělala radost... :)

6. února 2016

DIY chemikovo kořenka

Už dlouho se mi doma válel retro stojánek na zkumavky, který jsem ale nechtěla vyhodit, protože mi bylo jasný, že se jednou bude hodit! :) Pár let to zrálo, ale nakonec se ze stojánku vyklubala parádní kořenka.

3. února 2016

Květa Pacovská: Maximum Contrast

V Městské knihovně na Mariánském náměstí je teď k vidění úžasná výstava Květy Pacovské. Autorku možná někteří znáte coby ilustrátorku dětských knih z 60. let. 

2. února 2016

Vilmička to nebude

První příspěvek byl o prvním synovi, tak by se slušelo, aby ten druhý byl o tom druhém. Je sice ještě v břiše, ale aby se kluci nehádali. Ano, kluci. Dnes jsme se to dozvěděli. I napodruhý to bude kluk. Jméno bude oříšek, protože jsme si přáli Vilmu, Vilmičku. Tak aspoň máme o čem přemýšlet :) A času je dost, do léta. Kluci budou přesně o dva roky. Dokonce termín porodu mám stanovený na stejný den jako s Milánkem. Prostě plánované těhotenství :)