Stránky

22. ledna 2017

Národní zemědělské muzeum mění svou tvář

Zdroj: NZM
V lednu oficiálně odstartoval dvouletý projekt Oživování a nová tvář NZM, jehož cílem je, aby NZM bylo živým muzeem a lákalo co nejvíce lidí. 
 
Prostory se očistí o necitlivé přestavby a vestavby z minulosti, aby se otevřely v celé své kráse a vynikl funkcionalistický koncept navržený architektem Milanem Babuškou. Ten je autorem obou letenských muzeí - zemědělského i technického, které podle původních plánů měly sdílet jednu velkou muzejní budovu.

Nově se zpřístupní i střešní terasa - na výhled odtamtud jsem moc zvědavá! Na střeše bude nová expozice venkovní zahrady a také si tam budete moci v klidu posedět a kochat se panorámaty.

Skvělé je, že se v celém projektu také hodně myslí na děti. Už v průběhu první poloviny letošního roku se otevře expozice Gastronomie, jejíž součástí bude Dětská gastronomická herna. Mňam! V prvním podzemním podlaží pak vznikne celý Dětský zemědělský svět.

Veškeré přestavby budou probíhat za provozu, takže se můžete jít sami podívat, jak se tato instutuce mění a přibližuje svému navštevníkovi. Po dobu rekonstrukce muzeum snížilo vstupné na polovinu a využivat se bude zadní vchod z Letohradské ulice kolem zvířátek.


Žádné komentáře:

Okomentovat